Tierra de Telenovelas Virtual
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Paralelna realnost - moj roman

Go down

Paralelna realnost - moj roman Empty Paralelna realnost - moj roman

Postaj  Law the Magnificent ned tra 15, 2012 8:16 pm

Jeste li se zapitali što znači ovaj moj čudni nadimak? Laughing Ova tema dat će vam odgovor! Cool


"Paralelna realnost" moj je nadrealistični psihološki roman čija se radnja vrti oko svijeta snova i njegovog utjecaja na mentalni sklop pojedinca s fenomenom biološki naprednog mozga (koliko je to unaprijeđenje za njega dobro, vidjet ćemo kroz priču). Kao što znamo, veći je dio funkcija ljudskog mozga neaktivan i ne znamo što bismo sve mogli učiniti kada bismo te funkcije uspjeli aktivirati. Prema teoriji ovog romana, svijet snova zapravo je takozvana paralelna realnost koja postoji nasuprot objektivnoj realnosti (našoj stvarnosti). Za razliku od objektivne realnosti koja je čvrsta, racionalna i apsolutna, paralelna je realnost subjektivna, relativna i katkad iracionalna, u njoj nema fizikalnih ograničenja. Svako živo biće sa sposobnošću sanjanja ima svoju paralelnu realnost koja ne mora nužno međudjelovati s paralelnim realnostima ostalih živih bića. (Kada bi bilo tog međudjelovanja, svatko bi mogao ući u tuđe snove i utjecati na njih, logično) Ipak, budući da se ljudski mozak fizički razvija u objektivnoj realnosti, doživljava je superiornom u odnosu na paralelnu. Paralelna realnost podijeljena je u tri sloja. Prvi sloj čine obični snovi kakve uobičajeno sanjamo, pretežno iracionalni i međusobno nepovezani, nad kojima nemamo nikakvu kontrolu. Drugi sloj čine takozvani lucidni snovi, u kojima čovjek ima kontrolu nad svojim snom i svjestan je da sanja. To postoji i izvan ovog romana i neki ljudi su to uspjeli postići. No u ovom svojem romanu osmislio sam treći sloj paralelne realnosti u koji nitko još nije uspio prodrijeti, osim glavnog lika koji je to postigao zbog spontanog aktiviranja neke od neaktivnih moždanih funkcija, do čega je na neobjašnjiv način došlo tijekom njegovog stanja kome. U trećem sloju paralelne realnosti, čovjek je svjestan činjenice da sanja, svaki san nastavlja mu se na onaj prethodni, čovjek ima uvid u zbivanja u objektivnoj realnosti i može svaku svoju želju (čak i onu najnemogućiju u objektivnoj realnosti) ostvariti samim time što je naglas izgovori. Sada ću prijeći na radnju.


Glavni lik ovog nadrealističnog psihološkog romana je Lawrence Lukeson, mladić iz Los Angelesa koji nas u priču uvodi u svojem snu koji proživljava tijekom stanja kome u kojem se našao nakon teške prometne nezgode. Iako on, kao ni čitatelj, na početku ne zna o čemu se radi, taj san zapravo je njegova faza prodiranja u treći sloj paralelne realnosti. On otkriva svoju moć (ostvarivanje želja glasnim izgovaranjem istih), no također ubrzo spoznaje da je to samo san i da on u stvarnosti zapravo leži u komi iz koje će se ubrzo probuditi. Ta spoznaja ispunja ga gorčinom i pohlepom za moći. Njegov glavni cilj postaje prodrijeti u stvarnost (objektivnu realnost) i prenijeti u nju svoju moć.

Ubrzo se Lawrence budi iz kome, okružen ljudima koje najviše voli. Uz njega su njegova majka Silvia, brat Leo i djevojka Jenny. Nakon čudesnog buđenja i oporavka u objektivnoj realnosti (što je povezano s njegovom moždanom aktivnošću), Lawrence je ponovno normalan čovjek, bez moći i pohlepe za istom. Ipak, predosjeća kako ono nije bila tek jeziva noćna mora što ostali vjeruju da jest nakon što im on sve ispripovijedi.

Iduće noći, Lawrenceov se san nastavlja u trećem sloju paralelne realnosti. Glasnim izgovaranjem svojih želja, on osvaja svemir svoje paralelne realnosti i samome sebi uzima novo ime - Law Veličanstveni. Poslužio sam se simbolikom imena za tog vladara paralelno realnog svemira (Law = zakon). Netko tko ne čita roman nego samo nekakav kratki sadržaj poput ovoga, smije se ovoj ideji i naziva Lawa negativcem iz crtića, no to je tek krivi dojam. Naime, vladanje svemirom tek je Lawov daleki cilj. Kroz čitav roman, Lawova aktivnost temelji se na svjesnim manipulacijama i remećenju Lawrenceove psihe. Budući da Law doznaje kako u objektivnu realnost može prodrijeti samo ukoliko Lawrence postane podmuklim poput njega i poželi imati njegovu moć, to postaje njegovim primarnim ciljem. Law svojim manipulacijama svjesno nastoji izludjeti Lawrencea i učiniti ga zlim poput sebe. Pritom otkrivamo brojne mračne tajne iz prošlosti Lawrencea i njegove obitelji, kao i njihov utjecaj na Lawrenceov um. Te mračne tajne zapravo dominiraju radnjom, one odnose najveći dio stranica i čine "najsnažnije" i najemotivnije scene ovog romana.


Rado bih čuo (tj pročitao) komentare na ideju romana. Mogu raspravljati na temu, možda i iznijeti koji detalj iz daljnje radnje, no neću objavljivati dijelove teksta javno. Dakle, da čujem vaše mišljenje!

_________________
Paralelna realnost - moj roman 4vmvc7s

Un GRAN admirador de "Amar sin limites" y de la maravillosa KARYME LOZANO <3 Embarassed
Law the Magnificent
Law the Magnificent
Admin

Broj postova : 54
Join date : 14.04.2012
Age : 30
Lokacija : Osijek

https://telenovelasforum.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.