Tierra de Telenovelas Virtual
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Belinda Carlisle

Go down

Belinda Carlisle Empty Belinda Carlisle

Postaj  Law the Magnificent ned tra 15, 2012 7:33 pm

Moja nedvojbeno najdraža pjevačica Cerek za Belindu Carlisle vjerojatno niste čuli, osim ako ste se družili sa mnom ( Laughing ), ali ste možda čuli njezinu pjesmu "Heaven is a place on Earth" Wink

Belinda Carlisle Belindacarlisle2007_main


Puno ime: Belinda Jo Carlisle
Nadimci: Babe, Dottie Danger
Datum rođenja: 17.8.1958.
Mjesto rođenja: Los Angeles, California, SAD
Mjesto stanovanja: Cap d'Antibes, Francuska
Visina: 1,68 m
Omiljeni film: La Dolce Vita
Žanrovi: Pop, Punk-pop, New Wave
Zanimanja: Pjevačica, model, glumica
Roditelji: Harold Carlisle i Joanne Kurczeski
Očuh: Duke Kurczeski
Braća: Butch, Joe, Josh
Sestre: Sarah, Mary, Hope
Suprug: Morgan Mason
Datum vjenčanja: 12.4.1986.
Djeca: James Duke Mason, rođen 27.4.1992.
Poznati citati: ''Life's too short to be a Go-Go for twenty years.'' (Život je prekratak za biti Go-Go dvadeset godina); ''You don't have to be size zero and you don't have to be 21 to be sexually viable or viable as a woman'' (Ne moraš imati dvadeset godina i veličinu 32-34 da bi bila seksualno privlačna ili privlačna kao žena)

Belinda Carlisle (puno ime: Belinda Jo Carlisle), rođena je 17.8.1958 u Los Angelesu, kći je Harolda i Joanne Carlisle. Najstarija od troje djece, Belinda je ime dobila po omiljenom filmu svoje majke, drami iz 1948 ''Johnny Belinda''. Kad je imala pet godina, otac je napustio njezinu obitelj. Dvije godine nakon toga, Belindina majka Joanne ponovno se udala, za Dukea Kurczeskija, stoga je Belindino prezime promijenjeno u Kurczeski. Zvati Dukea ocem bilo joj je iznimno teško, a Duke je bio vrlo strog. Nedugo nakon toga, njezina majka rodila je još četvero djece. Osim zbog obiteljskih problema, Belinda je patila jer su je školski kolege zadirkivali zbog problema s debljinom. U srednjoj školi više nije imala tih problema. Bila je navijačica srednje škole. Sa 17 godina bila je izbačena iz kuće od strane očuha nakon teške svađe. Njen novi dom postao je Hollywood. Vratila je očevo prezime Carlisle.

Nakon što je 1976. diplomirala u visokoj školi Newbury Park, posjetila je mnogo hollywoodskih klubova. Svoju karijeru u glazbi započela je pod nadimkom Dottie Danger kao sviračica bubnjeva u punk bendu The Germs, iako ju je bolest spriječila da s njima uživo nastupa. Ubrzo nakon napuštanja tog benda, oformila je grupu Misfits u kojoj je bila njezina prijateljica i suradnica, glazbena početnica Jane Wiedlin, gitaristica Charlotte Caffey, basistica Margot Olaverra te bubnjarica Elissa Bello. Elissa i Margot ubrzo su napustile bend, a na njihova mjesta došla je gitaristica Kathy Valentine i bubnjarica Gina Schock, a grupa je preimenovana u The Go-Go's. Grupa The Go-Go's postala je jedan od najuspješnijih ženskih grupa ranih osamdesetih, pomažući da se new-wave glazba proširi popularnim američkim radijem. Bile su prva potpuno ženska grupa u povijesti rock glazbe koja je stvorila svoj #1 album, koja je sama pisala svoje pjesme i svirala vlastite instrumente. U vrijeme ranih Go-Go'sa, ponovno su počeli Belindini problemi s težinom. 1981. izdale su prvi i najuspješniji album ''Beauty and the beat'' s hitovima ''We got the beat'' i ''Our lips are sealed''. 1982. izašao je njihov drugi album ''Vacation'' s istoimenim najvećim hit singlom. Iste godine Belindu je posjetio njezin otac koji je htio obnoviti odnos s kćeri, no ona ga nije prihvatila.

Brojni stresni trenuci koje nosi svijet slavnih uvukli su Belindu i Kathy Valentine u svijet droge, počele su konzumirati kokain što je bio jedan od razloga kasnijeg raspada grupe. Sljedeći album Go-Go'sa nazvan ''Talk show'' izašao je 1984. Najveći hit toga albuma ''Head over heels'' doveo ih je na 11. mjesto, ali nikada više nisu ponovile uspjeh koje su postigle prvim albumom ''Beauty and the beat''.

Ludosti Go-Go'sa u ranim i srednjim osamdesetima bile su u suprotnosti s njihovim javnim ugledom. Od tada, ozloglašenost grupe iz tog razdoblja postala je poput legende, uključujući drogu i seks. Nekoliko godina kasnije, u intervjuu s PlanetOutom 2007, Belinda je rekla da su članice grupe imale intimne odnose s drugim ženama i rekla je ''Pa, bez ulaženja u previše detalja, ... Mislim da sve mi iz grupe, sve smo mi imale... Sve smo imale iskustvo kojemu se vi čudite. I da, kao što sam rekla, bez ulaženja u previše detalja, sve smo mi to činile.''

Grupa The Go-Go's raspala se 1985 nakon što je Jane Wiedlin napustila grupu, nakon čega je Belinda još više pala pod utjecaj droge. Iste godine upoznala je ljubav svog života, Morgana Masona, sina britanskog glumca Jamesa Masona. Zahvaljujući Morganu riješila se ovisnosti o drogama.

Belinda je nakon raspada Go-Go'sa započela solo karijeru (iako je nastavila raditi sa Charlotte Caffey, kolegicom iz Go-Go'sa). Njezin prvi solo album ''Belinda'' izdao je I.R.S. Records 1986. godine. U to vrijeme Belinda je promijenila izgled i riješila se suvišnih kilograma. Na albumu ''Belinda'', Belinda je radila s Andyjem Taylorom iz grupe Duran Duran, koji se također pojavio u spotu ''Mad about you'' kao i Morgan za kojeg se iste godine udala. Nakon velikog ljetnog hita ''Mad about you'' uslijedio je drugi veliki hit ''I feel the magic'' i ''Band of gold'', prepjev pjesme u originalu izvedene od Frede Payne s kojom je Belinda skupa otpjevala dotičnu pjesmu uživo. Album ''Belinda'' uključivao je svaku od te tri pjesme.

Tijekom tog vremena, Belinda je snimila nekoliko pjesama za filmsku glazbu, na primjer ''In my wildest dreams'' koja se pojavila u filmu ''Mannequin'' i ''Dancing in the city'' što se pojavila u filmu ''Burglar''.

Belinda je znatno promijenila frizuru za svoj sljedeći album. Promijenila je plavu kosu Kalifornijske djevojke u crvenkastosmeđu za album ''Heaven on Earth'' koji je izišao 1987. godine. U snimanju nekih pjesama s tog albuma sudjelovale su Michelle Philips iz grupe The Mamas and The Papas, Chyna Philips i Carnie Wilson kao prateće pjevačice, a Thomas Dolby za neke je pjesme svirao klavijaturu. U albumu se nije osjetio utjecaj popa šezdesetih koji se osjećao u Belindinom prvom albumu. Ovo je bio uglađeno proizveden power-pop album osamdesetih. U SADu je album izdala tvrtka MCA, a u Velikoj Britaniji Virgin Recrods. Album je dospio među pet najprodavanijih u Velikoj Britaniji i Australiji te je bio nominiran za nagradu Grammy. Producent albuma Rick Nowels prethodno je radio sa Stevie Nicks, a kasnije je surađivao s Madonnom.

Prvi izdani singl iz albuma ''Heaven on Earth'' zvao se ''Heaven is a place on Earth''. Dostigao je vrh glazbene ljestvice, ne samo u SADu, nego i u Velikoj Britaniji i Australiji. (Plesna obrada pjesme dostigla je i vrh plesne ljestvice). Pjesma spremna za radio bila je unaprijeđena spotom koji je proizvela Diane Keaton, američka glumica koja je osvojila akademsku nagradu. Sljedeći singl ''I get weak'' bio je drugi u SADu i među prvih deset u Velikoj Britaniji. Pjesmu je napisala Diane Warren, a spot je također napravila Diane Keaton. Treći singl i spot s tog albuma bio je ''Circle in the sand'', drugi Top 10 hit u SADu i Velikoj Britaniji, a također i u Njemačkoj. ''World without you'' bio je sljedeći veliki hit u Velikoj Britaniji. Pratila ga je balada ''Love never dies'' iz 1988. godine. U SADu četvrti singl ''I feel free'', prepjev Creamovog klasika, nije dospio među prvih četrdeset.

Belinda je uspjeh albuma ''Heaven on Earth'' nastavila albumom ''Runaway horses'' koji je izašao 23. listopada 1989. Album je došao na Top 5 ljestvicu u Australiji i Velikoj Britaniji, potvrđeno duplom platinom u Australiji i platinom u Velikoj Britaniji, ali nije postigao toliki uspjeh u SADu. Pri snimanju ovog albuma Belinda je surađivala i s poznatim pjevačem Bryanom Adamsom koji je bio prateći pjevač u pjesmi ''Whatever it takes''. Prvi singl ''Leave a light on'' osvojio je jedanaesto mjesto u SADu i dospio među prvih pet u Velikoj Britaniji i Australiji. Toj je pjesmi sviranjem gitare pridonio George Harrison, bivši član grupe The Beatles, koji je svirao i u pjesmi ''Deep deep ocean'' koja nije izašla kao singl. Sljedeći hit singl albuma ''Runaway horses'' bila je pjesma ljetnog ugođaja ''La Luna'' koja je dospjela među prvih 20 u Australiji i Njemačkoj, a 2007. godine prepjev ove pjesme napravio je njemački bend Commercial Club Crew, također njemačka pjevačica Maroma, pa i hrvatska grupa Magnetic. Pjesmu je na španjolskom jeziku prepjevala i portorikanska pjevačica Yolandita Monge. Sljedeći američki singl nakon ''La Lune'' bio je ''Runaway horses'', a zatim ''Vision of you'' koji je ujedno i Belindina najdraža pjesma s albuma. Nakon ''Vision of you'' došao je singl ''Summer Rain'' koji je dostigao trideseto mjesto u proljeće 1990. godine. Ta pjesma, koju Belinda smatra svojom najtežom ikad snimljenom, osvojila je šesto mjesto u Australiji gdje je zadržala popularnost, a 2004. godine prepjevala ju je australska grupa Slinkee Minx. Dok je u SADu Belindin uspjeh padao, zadržala je veliku popularnost u Europi i Australiji. Nakon ''Summer rain'' došla je snažna rock himna ''(We want) The same thing'', još jedna koja je dospjela među prvih deset u Velikoj Britaniji.

Kasne jeseni 1990. godine, grupa The Go-Go's ponovno se okupila i izdala kompilaciju svojih najvećih hitova zvanu ''Go-Go's Greatest'' koja je uključivala novu verziju pjesme ''Cool jerk''. Značajan dodatak njihovoj turneji bila je kampanja protiv proizvodnje krzna, kada je grupa podržala organizaciju za prava životinja zvanu ''People for the ethical treatment of animals'' (PETA). Kasnije iste godine, Belinda se pridružila Patu Diniziju, vodećem pjevaču grupe The Smithereens, u baladi The Smithereensa ''Blue period'', a s Then Jericom otpjevala je pjesmu ''What does it take''.

1991. godine Belinda je izdala četvrti solo album ''Live your life be free''. Taj album značio je za Belindu povratak glazbi s utjecajem šezdesetih. Singl ''Do you feel like I feel?'' bio je popraćen pomalo humorističnim spotom inspiriranim filmom ''Attack of the 50 foot woman''. Naslovna pjesma ''Live your life be free'' spojila je utjecaj šezdesetih s bombastičnim radom Ricka Nowelsa. Za tu pjesmu snimljen je spot kojim su istaknute šarene slike, moda i Belindino fotogenično lice. Sljedeći singlovi ''Half the world'' i ''Little black book'' također su bili hitovi izvan SADa. Album ''Live your life be free'' nije imao veliki uspjeh u SADu, ali ga je imao u Europi (Top 10 u Velikoj Britaniji), dok je naslovna pjesma bila među prvih dvadeset u Velikoj Britaniji i Australiji. Iste godine izašla je kompilacija ''Tame yourself'' koja se sastojala od pjesama raznih izvođača, a na njoj se pojavila i Belindina pjesma ''Bless the beasts and the children'' snimila za vrijeme suradnje Go-Go'sa s organizacijom PETA.

1992. godine Belinda je raskinula ugovor s američkom tvrtkom MCA. Kako je još uvijek bila aktivna u Europi i Australiji, Virgin Records izdao joj je kompilaciju najboljih hitova zvanu ''The best of Belinda volume 1'' koja je dosegla prvo mjesto i osvojila duplu platinu u oba područja. Kompilacija je sadržavala sve hitove albuma ''Heaven on Earth'', ''Runaway horses'' i ''Live your life be free'' osim balade ''Love never dies''. Nije sadržavala hitove ''Mad about you'', ''I feel the magic'' i ''Band of gold'' iz albuma ''Belinda'', kao ni pjesme iz filmske glazbe. Sreća je bila na Belindinoj strani i u privatnom životu. Zatrudnjela je i usprkos komplikacija zbog kojih je mogla izgubiti život, 27. travnja iste godine rodila je zdravo dijete, svog jedinog sina Jamesa Dukea Masona.

Belindin peti solo album ''Real'' izdala je 1993. godine tvrtka Virgin u Europi i SADu. Proizveden bez Nowelsa, album je odstupao od dotadašnje Belindine uglađene pop glazbe. Nestao je njezin glamurozni imidž i savršen pop. Čak su fotografije s omota tog albuma napravljene bez mnogo make-upa. Belinda je sudjelovala u proizvodnji i pisanju velikog dijela albuma marljivo surađujući s kolegicom iz Go-Go'sa Charlotte Caffey. Album je osvojio deveto mjesto u Velikoj Britaniji, a prvi singl ''Big scary animal'' osvojio je cijenjeno dvanaesto mjesto. Drugi singl ''Lay down your arms'' dospio je među prvih trideset u Velikoj Britaniji, ali nije ostvario veliki uspjeh u drugim područjima, stoga je bio izostavljen sa sljedeće Belindine kompilacije najboljih hitova. U to vrijeme, Belinda je s grupom The Crash Baptists snimila pjesmu ''One by one'' koja se pojavila u filmu ''The Harvest'' snimljenom iste godine. Također je snimila dvije pjesme božićne tematike, ''Christmas lullaby'' i ''God rest ye merry gentlemen'' koje nikada nisu izašle na njezinim albumima, singlovima ili kompilacijama.

Nakon potresa ''Northridge Earthquake'' 1994, Belinda je s obitelji otišla u Europu. Iste godine, grupa The Go-Go's ponovno se okupila i izdala retrospektivnu kompilaciju ''Return to the valley of the Go-Go's'' koja je uključivala tri nove pjesme. Nakon promotivne turneje, grupa se ponovno raspala. Od tada Belinda je živjela u Francuskoj i Engleskoj.

Belinda se vratila snimateljskom studiju i nastavila raditi s Rickom Nowelsom 1996. godine kada joj je tvrtka ''Chrysalis Records'' izdala u Velikoj Britaniji i Australiji šesti solo album ''A woman & a man''. Ovaj album koji se većinom sastojao od opuštenog zrelog popa oživio je njezinu solo karijeru u Europi i uključivao je nekoliko hitova. Prvi hit ''In too deep'' vratio je Belindu među prvih deset u Velikoj Britaniji prvi put u šest godina osvojivši šesto mjesto. Pjesma ''Always breaking my heart'', koju je napisao i proizveo Per Gessle iz Roxettea, osvojila je osmo mjesto. Album je sadržavao još dva britanska hita ''Love in the key of C'' i ''California''. Pjesma ''California'' sadržavala je back-up koji je aranžirao i otpjevao Brian Wilson iz grupe Beach Boys kojoj pripadaju Belindini idoli s kojima je ona uživo pjevala. U singlovima albuma ''A woman & a man'' pojavljuju se pjesme ''Love walks in'', ''The ballad of Lucy Jordan'', ''I see no ships'' i ''Jealous guy''. Neobično je što pjesma ''A woman and a man'' po kojoj je čitav album dobio ime, nikada nije izašla kao singl i nije se pojavila niti na jednoj od budućih kompilacija. Album je dospio na 12. mjesto u Velikoj Britaniji i osvojio zlato. Nakon uspjeha ovog albuma u Velikoj Britaniji, album je u SADu tijekom ljeta 1997 izdala tvrtka Ark21. Američka verzija albuma sadržavala je ''Jealous guy'' i ''The ballad of Lucy Jordan'' koje su se pojavile na singlovima, ali bile su izostavljene neke pjesme, kao ''Listen to love'', ''Love doesn't live here'', pa i popularni singl ''Always breaking my heart''. Unatoč prethodnom uspješnom povratku u Europu i promotivnim nastupima koje je Belinda napravila na američkoj televiziji i radiju, album nije doživio veliki uspjeh u SADu.

U pripremi za ovaj album, Belinda je snimila demo pjesme ''Falling into you'' koju je potom, na Belindino iznenađenje, diskografska kuća Chrysalis odbila. Nedugo nakon toga pjesmu je snimila i objavila Celine Dion i ostvarila jedan od najvećih hitova svoje karijere. Također u to vrijeme, Belinda se posvetila snimanju pjesme ''Torn'', no pjesmu je već snimila Natalie Imbruglia.

1996. godine Belinda je snimila i pjesmu ''I wouldn't be here if I didn't love you'' za film ''Two if by Sea''. 1997. godine snimila je pjesmu ''I won't say (I'm in love)'' iz Disneyevog crtanog filma Hercules kao dio standardne distribucije tog filma u Europi. Ta je pjesma ekskluzivno objavljena kao singl u Njemačkoj i Francuskoj. Nijedna od navedene dvije pjesme nije izašla u kompilacijama. 1998. godine izašla je u ograničenom izdanju kompilacija ''The greatest'' koja je bila dostupna isključivo u Japanu. Kompilacija je sadržavala i nikad prije ni poslije objavljenu pjesmu ''Submission'' koju je Belinda otpjevala skupa s Radiatorom.

1999. godine Belindi je tvrtka Virgin objavila u Velikoj Britaniji na dva CDa kompilaciju najvećih hitova zvanu ''A place on Earth – Greatest hits''. Za tu kompilaciju Belinda je snimila tri nove pjesme: ''All Gods children'' koja je izašla kao singl, ''A prayer for everyone'' i ''Feels like I've known you forever''. Drugi CD kompilacije sadrži remixe nekih od Belindinih hitova. Neke od tih remixa napravio je William Orbit, koji je također radio s Madonnom za njezin album ''Ray of light'' iz 1998. godine. Kompilacija je osvojila zlato u Velikoj Britaniji. Iste godine Belinda je izdala i ''Original gold'', kompilaciju od dva CDa koja se sastojala od albuma ''Live your life be free'' iz 1991. godine i ''Real'' iz 1993. godine. 2000. godine Belinda je putem interneta odlučila potražiti svog oca nakon čega je saznala da je preminuo.

2001. godina bila je puna velikih događanja za Belindu. Došlo je do ponovnog ujedinjenja grupe The Go-Go's, koja je potom nastavila sa zajedničkim turnejama koje izvodi gotovo svakog ljeta. U srpnju se pojavila u verziji kviza ''Tko želi biti milijunaš?'' za slavne ličnosti. Iste godine, grupa The Go-Go's izdala je novi album ''God bless the Go-Go's''. Izjavile su kako su se osjećale blagoslovljeno, kako im je Bog dao novu priliku. Odatle potječe naslov albuma. Album je primio negativne kritike od strane crkve zbog naslovnice na kojoj su članice benda odjevene poput Djevice. Nakon tih kritika, Belinda se pojavila razodjevena na naslovnici časopisa Playboy iz kolovoza iste godine. Sa 42 godine obavila je svoju foto sesiju za Playboy u kojoj je napravila sedam fotografija. Izjavila je za ABC:''Ne moraš imati veličinu 32-34 i ne moraš imati 21 godinu da bi bila seksualno privlačna ili privlačna kao žena.''

Sljedeća Belindina kompilacija zvana ''The collection'' izašla je 2002. godine. Sadržavala je čak šest pjesama koje nikada nisu izašle kao singlovi, više od ijedne dotadašnje kompilacije. 2003. godine izašlo je obnovljeno izdanje Belindinog prvog solo albuma, koje je sadržavalo i četiri remixa koji su bili uključeni u singlove ''Mad about you'' i ''Band of gold''. Iste godine izašla je i kompilacija ''The essential'', identična prvoj kompilaciji ''The best of Belinda volume 1'' iz 1992. godine.

2004. godine Belinda se pojavila u reality showu ''Paklena kuhinja'' kao jedna od deset slavnih kuhara koji se međusobno natječu. 2005. godine pojavila se u reality showu ''Hit me baby one more time'' gdje je otpjevala pjesmu ''The scientist'', u originalu izvedene od grupe Coldplay, kao i svoj vlastiti ''Heaven is a place on Earth''.

Belinda je nastavila niz svojih televizijskih nastupa u 2006. godini potpisujući da će se pojaviti u ''Celebrity Duets'' (reality natjecanju FOX networka gdje se međusobno natječu po dvije slavne ličnosti koje nisu poznate po pjevanju) s aktualnim pjevačima poput Michaela Boltona, Jona Secade i Macy Gray. Belinda je pjevala ''Heaven is a place on Earth'' i ''I get weak'' s Leom Thompson u epizodi 7. rujna.

2007. godine Belinda je objavila svoj sedmi album ''Voila'', svoje prvo glazbeno djelo u trajanju albuma u deset godina. Album je proizveo John Reynolds. Sastoji se od nekih francuskih pop pjesama i šansona, uključujući prepjeve velikih klasika prvobitno snimljenih od Françoise Hardy i Edith Piaf. Pri snimanju nekih pjesama surađivala je s Brianom Enom koji je svirao klavijaturu u nekim pjesmama. Album ''Voila'' izdala je u Velikoj Britaniji tvrtka Rykodisc, 5. veljače 2007. i sljedećega dana u SADu. Belindi je predloženo da snimi novi pop album, no odbila je to kako bi snimila ovu zbirku pjesama u čiji se stil ''apsolutno zaljubila'' otkako se u ranim devedesetima odselila u Francusku. Na intervjuu napravljenom 7. ožujka iste godine postavljana su joj pitanja vezana za njezinu budističku vjeru. Izjavila je:''Razmišljala sam o sreći i počela čitati mnogo knjiga Dalaija Lame i polako sam prihvatila budizam.'' Za novine Sydney Morning Herald izjavila je:''Ne pušim više, ne pijem više i ne konzumiram droge više. Jako volim budizam. Navršavanje četrdesete je za mene pravo putovanje kroz vrijeme.'' U kolovozu Belinda je pjevala na otvorenju ''Manchester Gay Pride''. Otpjevala je set s drugim djelima osamdesetih na Retro Festu 1. rujna 2007. u Culzean Castleu u Airshyreu u Škotskoj.

Belinda je pokucala na vrata 2008. godine u koncertnoj dvorani Walta Disneya u Los Angelesu novogodišnjim koncertom s Rufusom Wainwrightom. Iste godine, izašlo je obnovljeno izdanje njezine kompilacije „The Collection“, a 2009. izašlo je obnovljeno izdanje albuma „Heaven on Earth“, s pet bonus remixa i bonus DVDom s njezinim koncertom iz 1988 s „Good Heavens“ turneje, poznatim pod naslovom „Belinda Live!“.

2010. godine Belinda je izdala knjigu memoara „Lips unsealed“. Naslov je aluzija na pjesmu „Our lips are sealed“, najveći glazbeni hit grupe The Go-Go's. Skraćena verzija knjige objavljena je u audiobook formatu na četiri CDa u ukupnom trajanju od 5 sati. Kako trenutačno stvari stoje, Belinda ne namjerava snimati novi album, iako njezina nova pjesma „Sun“ ubrzo treba izaći kao digitalni single.

_________________
Belinda Carlisle 4vmvc7s

Un GRAN admirador de "Amar sin limites" y de la maravillosa KARYME LOZANO <3 Embarassed
Law the Magnificent
Law the Magnificent
Admin

Broj postova : 54
Join date : 14.04.2012
Age : 30
Lokacija : Osijek

https://telenovelasforum.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.